kvinner-alkoholTre markante kvinnelige fagpersoner og en kvinnelig akademiker, som selv har hatt alkoholproblemer, skriver om kvinners bruk av alkohol og konsekvensene av dette. De fokuserer på drikkevaner, hvordan problemer kan utvikles og hvordan ulike intervensjonstiltak kan komme inn.

Mye er skrevet om menns forhold til alkohol. Dette er en bok som beskriver og avmystifiserer kvinners bruk av alkohol. Drikker kvinner så mye mer enn før? Hvordan reagerer kvinner på alkohol, sammenlignet med menn? Reagerer samfunnet annerledes på kvinners alkoholproblemer enn menns? Forfatterne formidler forskning og perspektiver på forebygging  og behandling i et lettfattelig språk.

 Dette er en bok som vil være relevant for mange. Den retter seg mot alle som utdanner seg innenfor helse- og sosialvesen og som vil komme i kontakt med potensielle problemdrikkere. Boken vil også være velegnet for mennesker som gjerne vil lære mer om kvinner og alkohol.  Den kan også være meget nyttig for dem som lurere på sitt eget forhold til alkohol og søker kunnskap om hvordan endre et høyt alkoholforbruk.

Fanny Duckert, Kari Lossius, Edle Ravndal og Bente Sandvik
Universitetsforlaget. 2008
Pris: kr. 359,-
Frakt: kr. 78,-